Lämpökumppanien asentama Atlantic-merkkinen vesi-ilmalämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumpun yleisimmät viat

Ilmavesilämpöpumput tarjoavat tehokkaan ja ekologisen tavan lämmittää kodin sisäilman ja käyttöveden. Vaikka ilmavesilämpöpumput ovat erittäin varmatoimisia ja lähestulkoon huoltovapaita, myös VILPit voivat kohdata erilaisia ongelmia – aivan kuten muissakin teknisissä laitteissa.

Ilmavesilämpöpumpun yleisimmät viat onkin erittäin tärkeää tietää ja tunnistaa, jotta niihin voi reagoida ajoissa. Korjaamalla viat ripeästi voit välttää suuremmat vahingot ja kalliimmat korjaamiskulut.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan tietopaketin vesi-ilmalämpöpumpun yleisimmistä vioista sekä niiden korjaamisesta. Jos huomaat VILPissäsi ongelmia, ota saman tien yhteyttä meihin. Me Lämpökumppaneilla emme ainoastaan asenna lämpöpumppuja – autamme myös pitämään niistä hyvää huolta.

Miksi ilmavesilämpöpumpun huolto ja ylläpito on tärkeää?

Ilmavesilämpöpumppu on merkittävä investointi, ja sen optimaalinen toiminta vaikuttaa suoraan lämmitystehoon sekä sähkölaskuihisi. 

Säännöllinen huolto ja ylläpito ovat avainasemassa laitteen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden varmistamisessa.

Laitteen huoltamatta jättäminen voi johtaa sen tehon heikkenemiseen ja jopa ennenaikaiseen hajoamiseen.

Heikentynyt teho tarkoittaa korkeampaa sähkönkulutusta optimaalisen lämpötilan ylläpitämiseksi.

Yleisimmät ilmavesilämpöpumpun viat

Teho-ongelmat

Heikentynyt teho voi johtua useista syistä, kuten kylmäaineen puutteesta, vääristä pumpun säädöistä tai jopa komponenttien ongelmista.

Onkin tärkeää tarkistaa laitteen asetukset sekä varmistaa, että kylmäaineen määrä on riittävä. Jos ongelma jatkuu, kannattaa kutsua ammattilainen tarkistamaan laite. Ammattilaisen toimesta säädetty ja huollettu ilmavesilämpöpumppu toimii tehokkaasti ja säästää energiaa.

Ilmavesilämpöpumpun jäätyminen

Talven kylmimpinä kuukausina on mahdollista, että ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö jäätyy. Erityisesti kovilla pakkasilla ulkoyksikön jäätymisen riski kasvaa, jolloin laitteen toiminta saattaa häiriintyä. Jäätyminen on aina merkki ongelmasta, jolloin suosittelemme ottamaan yhteyttä asennusliikkeeseen.

Kylmäaineen määrä on toinen kriittinen tekijä. Jos kylmäaineen määrä on liian alhainen, se voi aiheuttaa kompressorin ylikuumenemisen ja ulkoyksikön jäätymisen. Vastaavasti, jos kylmäainetta kiertää laitteessa liikaa, se voi johtaa epätasaiseen jäähdytykseen ja jopa putkien jäätymiseen.

Jos huomaat että ulkoyksikkö on jäässä, toimi nopeasti. Sammuta laite ja sulata ulkoyksikkö lämpimällä vedellä. Jos ulkoyksikkö ei pysy sulana, pyydä ammattilainen paikalle.

Muista, että pelkkä ulkoyksikön sulattaminen ei poista jäätymisen aiheuttanutta ongelmaa.

Kuinka välttää yleisimmät viat?

Ilmavesilämpöpumppujen tehokas ja pitkäikäinen toiminta riippuu suurelta osin siitä, kuinka hyvin laitetta hoidetaan ja käytetään. Vaikka laitteet ovat kestäviä ja suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, tietyt toimenpiteet voivat auttaa välttämään yleisimmät viat ja ongelmat.

  • Säännöllinen huolto ja puhdistus: Yksi tehokkaimmista tavoista pitää ilmavesilämpöpumppu toimintakunnossa on säännöllinen huolto ja puhdistus. Tämä sisältää mutataskun puhdistamisen, kylmäaineen tason tarkistamisen ja mahdollisten vuotojen tai muiden ongelmien havaitsemisen.
  • Asennuksen merkitys: Oikeaoppinen asennus on avain ilmavesilämpöpumpun tehokkaaseen toimintaan. Virheellinen asennus voi johtaa moniin ongelmiin, kuten ulkoyksikön jäätymiseen, heikkoon tehoon tai jopa komponenttien ennenaikaiseen kulumiseen. Onkin tärkeää varmistaa, että asennus tehdään ammattilaisen toimesta, ja pumppu on mitoitettu vastaamaan kodin lämmitystarvetta.
  • Oikea käyttö ja laitteen säätäminen: Vaikka ilmavesilämpöpumput ovat suhteellisen helppokäyttöisiä, on tärkeää ymmärtää laitteen perustoiminnot ja säädöt.

Ymmärtämällä laitteen toimintaperiaatteen ja noudattamalla yllä olevia vinkkejä voit varmistaa ilmavesilämpöpumpun tehokkaan ja pitkäikäisen toiminnan.

Yhteenveto – Nauti tehokkaasta lämmityksestä ja vältä turhat ongelmat

Ilmavesilämpöpumppujen suosio jatkaa kasvuaan niiden energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden ansiosta. Kuten kaikki muutkin sähkölaitteet, myös ilmavesilämpöpumput voivat kohdata erilaisia ongelmia ja vikoja käyttöikänsä aikana. Onneksi useimmat näistä ongelmista voidaan välttää tai ratkaista yksinkertaisilla toimenpiteillä.

Muutaman välein suorittevat kausihuolot sekä tarpeen mukaan tehtävät puhdistukset ovat avainasemassa laitteen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta. Oikeaoppinen asennus ja laitteen asianmukainen käyttö vähentävät merkittävästi ongelmien riskiä ja pidentävät laitteen käyttöikää.

Reistaileeko ilmavesilämpöpumppusi? Ota rohkeasti yhteyttä ja anna meidän auttaa. Me Lämpökumppanit tunnemme ilmavesilämpöpumput kuin omat taskumme, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Suurikaan vika ei muodosta ongelmaa kokeneelle asennustiimillemme.

Lämpökumppanit on luotettavin kumppanisi

Tuhansien kohteiden kokemus

Lämpökumppanien taustalla on neljä kaverusta, joilla on vuosien varrelta tuhansien kohteiden kokemus LVI-alalta.

Vihreät arvot

Toimintaamme ohjaa vihreät arvot ja aito halu auttaa asiakkaitamme tekemään ekologisia ja vastuullisia valintoja.

Tehokas prosessi ilman välikäsiä

Meidän kanssamme energiaremontti sujuu tehokkaasti ja jouhevasti ilman ylimääräisiä välikäsiä. Hoidamme koko energiaremontin puolestasi aina suunnittelusta laitteen käyttöönottoon saakka.

Parhaat tuotteet luotettavilta valmistajilta

Emme usko halpoihin ratkaisuihin, vaan tarjoamme pohjoiset olosuhteisiin suunniteltuja ilmalämpöpumppuja tunnetuilta ja luotettavilta valmistajilta.

Jätä soittopyyntö ja varaa veloitukseton kartoituskäynti!

Soitamme sinulle 24 tunnin kuluessa!

Arvonnan ehdot

Arvonnan järjestää Lämpökumppanit Oy. Arvontaan voi osallistua täyttämällä Lämpökumppaneiden verkkosivuilta löytyvän arvontalomakkeen osallistumisaikana. Arvonta suoritetaan arvontalomakkeen kautta osallistuneiden kesken.

Arvonnassa arvotaan Toshiba Seyia 10 -ilmalämpöpumppu (viilentävä) sisältäen laitteen asennuksen. Arvonnan arvo on 1 400 € sisältäen asennuksen.

Arvontaan voi osallistua 14.6.-31.7.2023 välisenä aikana. Kilpailuajan päättymisen jälkeen saapuneita osallistumisia ei huomioida. Arvonta suoritetaan 1.8.2023. Voittajia arvotaan yhteensä yksi (1) kappale. Arvontaan ei voi osallistua taloyhtiöt tai yritykset.

Voiton osuessa kohdallesi, hyväksyt nimesi, kuvasi sekä haastattelusi käytön Lämpökumppaneiden verkkosivuilla sekä markkinoinnissa.

Arvontaan osallistuja suostuu siihen, että arvonnan järjestäjä voi ottaa yhteyttä arvontaan osallistuneeseen markkinointitarkoituksissa. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

Osallistu Lämpökummanit Oy:n ilmalämpöpumppu-arvontaan!