Jäspin ilma-vesilämpöpumppu

Paras ilmavesilämpöpumppu – Vinkit parhaan VILPin valintaan

Mikä on paras ilmavesilämpöpumppu? Tässä artikkelissa vertailemme kolmea alan huippuvalmistajaa sekä annamme vinkkejä oikein mallin valintaan. Et ole valintasi kanssa yksin – me Lämpökumppaneilla autamme mielellämme parhaan ilmavesilämpöpumpun valinnassa. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä juuri sinun kotiisi sopivin lämmitysratkaisu!

Ilmavesilämpöpumput ovat ottaneet valtavia harppauksia viime vuosina tarjoten entistä energiatehokkaampia ratkaisuja kiinteistöjen lämmitykseen. Nykyaikaiset ilmavesilämpöpumput eivät ainoastaan mahdollista merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa, vaan ne ovat myös olennainen osa modernia, kestävää asumista.

Erityisesti Pohjoismaisissa olosuhteissa, joissa talvet voivat olla pitkiä ja kylmiä, ilmavesilämpöpumput tarjoavat luotettavan ja taloudellisen tavan pitää koti lämpimänä.

Me Lämpökumppaneilla olemme tunnistaneet tämän tarpeen ja vastaamme siihen tarjoamalla kattavan valikoiman alan johtavien valmistajien –  Jäspin ja Mitsubishin –  ilmavesilämpöpumppuja.

Jäspi ja Mitsubishi Electric edustavat  lämmitysalan huipputeknologiaa. Tarkastelemalla molempien ilmavesilämpöpumppujen teknisiä ominaisuuksia, suorituskykyä ja soveltuvuutta, tämä vertailu auttaa sinua ymmärtämään, mikä näistä vaihtoehdoista sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Mikä on ilmavesilämpöpumppu?

lmavesilämpöpumppu (myös vesi-ilmalämpöpumppu tai VILP) on energiatehokas lämmitysjärjestelmä, joka siirtää ulkoilmaan sitoutunutta lämpöenergiaa kiinteistön vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. VILP on yleensä ympäristöystävällisempi vaihtoehto perinteisille fossiilisia polttoaineita käyttäville lämmitysmuodoille.

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate on varsin yksinkertainen: Laite kerää lämpöä ulkoilmasta jopa silloin, kun ulkolämpötila on pakkasen puolella. Kerätty ja kompressoitu lämpöenergia siirretään kiinteistön vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, kuten pattereihin tai lattialämmitykseen. Prosessi ei ainoastaan lämmitä kiinteistöä, vaan myös tuottaa tarvittaessa lämmintä käyttövettä.

Yksi ilmavesilämpöpumpun suurimmista eduista on sen korkea energiatehokkuus. Järjestelmä käyttää vähemmän energiaa kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Koska ilmavesilämpöpumput hyödyntävät uusiutuvaa energiaa, ne ovat ympäristöystävällisiä ja auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Ilmavesilämpöpumpun valintaan ja asennukseen liittyy useita tärkeitä tekijöitä, kuten kiinteistön koko, lämmitystarve ja paikalliset ilmasto-olosuhteet. Siksi onkin suositeltavaa kääntyä alan ammattilaisen puoleen.

Ilmavesilämpöpumpun hyödyt omakotitalon lämmityksessä:

  • Laadukas ilmavesilämpöpumppu säästää jopa 50-70 prosenttia lämmityskustannuksissa
  • Ilmavesilämpöpumppu puolittaa kotisi hiilidioksidipäästöt
  • Ilmavesilämpöpumppu tarjoaa helpon ja tasaisen lämmityksen

Mitä ottaa huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa?

Se mikä on paras ilmavesilämpöpumppu, on aina talokohtaista. Siksi onkin tärkeää mitoittaa järjestelmä vastaamaan kotisi lämmitystarvetta. Alitehoinen pumppu ei välttämättä riitä kattamaan kodin lämmitystarvetta, eikä ylitehoinen ja kalliimpi pumppu ole kovinkaan taloudellinen. Ylitehoisen pumpun korkeampi alkuinvestointi voi venyttää takaisinmaksuaikaa useilla vuosilla.

Oikein mitoitettuna ilmavesilämpöpumppu säästää noin 50-70 prosenttia kodin lämmityskustannuksissa maksaen itsensä takaisin jo alle kymmenessä vuodessa. Ennen tarjouksen laatimista teemme kattavan kartoituksen, jonka pohjalta suunnittelemme kustannustehokkaimman ratkaisun, joka vastaa kohteen lämmöntarvetta sekä muita vaatimuksia.

Ota huomioon, että ilmavesilämpöpumppujen teho voi vaihdella alueen ilmaston mukaan. Jos asut alueella jossa talvet ovat kylmiä, valitse malli, joka toimii moitteettomasti myös paukkupakkasilla. Leudoimmilla alueilla voi riittää matalatehoisempikin pumppu, jolloin alkuinvestointikin on usein maltillisempi.

Huomioi mitoituksessa: Käytätkö ilmavesilämpöpumppua kodin päälämmönlähteenä vai olemassa olevan lämmitysjärjestelmän kanssa hybridilämmityksessä?

Jäspi – Kotimainen huippuvalmistaja

Kun puhutaan ilmavesilämpöpumpuista, Jäspi erottuu joukosta raa’an tehon ja luotettavuuden puolesta. Yksi merkittävimmistä Jäspin ilmavesilämpöpumppujen eduista on niiden kyky toimia tehokkaasti jopa -20 asteen pakkasilla. Jäspin pumpuissa on tehokkaat sähkövastukset, jotka ylläpitävät lämmitystä paukkupakkasilla.

Jäspin ulkoyksiköt ovat jäätymättömiä, mikä on tärkeää pohjoismaisissa olosuhteissa. Tehokas sulatusominaisuus varmistaa, että laite toimii sujuvasti ja tehokkaasti myös äärimmäisissä sääolosuhteissa vähentäen huoltotarvetta ja pidentäen laitteen käyttöikää.

Jäspin lämpöpumput tarjoavat paitsi luotettavuutta ja tehokkuutta, myös mukautuvuutta ja helppokäyttöisyyttä, mikä tekee niistä ihanteellisia valintoja niin omakotitaloihin, mökkeihin kuin suurempiinkin kiinteistöihin.

Miksi valita Jäspi ilmavesilämpöpumppu?

  • Luotettava kotimainen valmistaja
  • Laatu ja toimintavarmuus huippuluokkaa
  • Toimii loistavasti myös kovemmilla pakkasilla

Mitsubishi Electric – Taattua laatua suoraan Japanista

Mitsubishi Electric on uusin lisäyksemme jo valmiiksi kattavaan tuotevalikoimaamme. Mitsubishi tunnetaan korkeista laatustandareistaan, eivätkä valmistajan vesi-ilmalämpöpumput tee poikkeusta. Ilmalämpöpumppujensa tavoin Mitsubishin ilmavesilämpöpumput ovat kuin kotonaan Suomen talvissa olosuhteissa.

Mitsubishin lämpöpumput ovat äärimmäisen energiatehokkaita: eri mallien energialuokitukset vaihtelevat A+ ja A++ välillä. Energiatehokkuutta tehostaa entisestään älykkäät ominaisuudet, jotka säätävät lämmitystehon tarpeen mukaan. Mitsubishin ilmavesilämpöpumpulla nautit tasaisesta lämmityksestä edullisesti ja äärimmäisen vaivattomasti.

Mitsubishin korkea laatu takaa laitteen pitkän käyttöiän. Valitsemalla Mitsubishin lämpöpumpun voit olla varma, että kotisi pysyy energiatehokkaasti lämpimänä jopa vuosikymmenten ajan.

Miksi valita Mitsubishi ilmavesilämpöpumppu?

  • Korkeat laatustandardit omaava luotettava valmistaja
  • Soveltuu täydellisesti Suomen talvisiin olosuhteisiin
  • Älykkäät ominaisuudet ja tehokas lämmitys

Vaikea valinta? Anna meidän auttaa!

Valinnan tekeminen parhaan ilmavesilämpöpumpun osalta voi olla haastavaa, ottaen huomioon markkinoilla olevien vaihtoehtojen määrän ja teknisten yksityiskohtien monimutkaisuuden. Me Lämpökumppaneilla ymmärrämme tämän ja olemme täällä auttaaksemme sinua. Asiantuntijamme ovat valmiita ohjaamaan sinut läpi valintaprosessin, varmistaen, että saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan ilmavesilämpöpumpun ja voit tehdä täysin tietoon perustuvan valinnan.

Älä anna teknisten yksityiskohtien tai vaihtoehtojen paljouden hämmentää sinua. Ota yhteyttä Lämpökumppaneihin jo tänään. Yhdessä löydämme ratkaisun, joka ei ainoastaan lämmitä kotiasi tehokkaasti, vaan myös tukee kestävää asumista sekä säästää selvää rahaa vuodesta toiseen.

Usein kysyttyä ilmavesilämpöpumpun valinnasta

Kun harkitset ilmavesilämpöpumpun valintaa, tässä on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia, jotka auttavat sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen:

Minkä kokoisen ilmavesilämpöpumpun tarvitsen?

Ilmavesilämpöpumpun koon valinta riippuu useista tekijöistä, kuten asunnon koosta, eristystasosta, huoneiden ja pattereiden määrästä ikkunoiden määrästä ja lämmitystarpeesta. Suuremmat asunnot tarvitsevat suuremman tehoisia ilmavesilämpöpumppuja​​​​. Eristystaso tärkeää huomioida varsinkin vanhemmissa kodeissa, joissa eristeet voivat olla kuluneet.

Kuinka ilmavesilämpöpumppu soveltuu kylmään ilmastoon?

Vaikka ilmavesilämpöpumput toimivat hyvin monissa lämpötiloissa, niiden tehokkuus vaihtelee ilmaston mukaan. Uudemmat mallit on suunniteltu toimimaan jopa hyvin alhaisissa lämpötiloissa, mutta on tärkeää tutkia, kuinka kylmällä ilmalla valitsemasi malli toimii tehokkaasti​​​​.

Miten ilmavesilämpöpumppu vaikuttaa lämmitys- ja sähkölaskuihini?

Ilmavesilämpöpumput voivat nostaa sähkölaskuasi, mutta ne vähentävät myös muita lämmityskustannuksia. Kustannussäästöt riippuvat vanhan lämmitysjärjestelmäsi käyttökustannuksista.

Paljonko maksaa ilmavesilämpöpumppu asennettuna?

Avaimet käteen -pakettina tilatun ilmavesilämpöpumpun hinta vaihtelee yleensä noin 8000 – 20000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat tekijät kuten järjestelmän koko, valmistaja ja palveluntarjoaja. Hinnan vaihtelu johtuu eri mallien ja järjestelmien ominaisuuksista sekä asennuksen monimutkaisuudesta.

Kumpi on parempi vaihtoehto, maalämpö vai ilmavesilämpöpumppu?

Paras lämmitysmuoto riippuu kunkin kohteen erityispiirteistä. Ilmavesilämpöpumppu on usein hyvä valinta kohteisiin, joissa maalämpökaivon poraaminen ei ole mahdollista tai käytännöllistä. Lisäksi, ilmavesilämpöpumppu on usein edullisempi vaihtoehto alkuinvestointina.

Paljonko ilmavesilämpöpumppu kuluttaa sähköä?

Ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutus riippuu pumpun mallista ja asennuskohteesta. Kulutus voi vaihdella suuresti, tyypillisesti muutamasta tuhannesta kilowattitunnista yli kymmeneen tuhanteen kilowattituntiin vuodessa.

Kannattaako ilmavesilämpöpumppu?

Ilmavesilämpöpumpun hankinta tuo mukanaan merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen. Vaikka ilmavesilämpöpumppu vaatii suuremman alkuinvestoinnin, se maksaa itsensä takaisin säästöinä muutaman vuoden kuluessa.

Lämpökumppanit on luotettavin kumppanisi

Tuhansien kohteiden kokemus

Lämpökumppanien taustalla on neljä kaverusta, joilla on vuosien varrelta tuhansien kohteiden kokemus LVI-alalta.

Vihreät arvot

Toimintaamme ohjaa vihreät arvot ja aito halu auttaa asiakkaitamme tekemään ekologisia ja vastuullisia valintoja.

Tehokas prosessi ilman välikäsiä

Meidän kanssamme energiaremontti sujuu tehokkaasti ja jouhevasti ilman ylimääräisiä välikäsiä. Hoidamme koko energiaremontin puolestasi aina suunnittelusta laitteen käyttöönottoon saakka.

Parhaat tuotteet luotettavilta valmistajilta

Emme usko halpoihin ratkaisuihin, vaan tarjoamme pohjoiset olosuhteisiin suunniteltuja ilmalämpöpumppuja tunnetuilta ja luotettavilta valmistajilta.

Jätä soittopyyntö ja varaa veloitukseton kartoituskäynti!

Soitamme sinulle 24 tunnin kuluessa!

Arvonnan ehdot

Arvonnan järjestää Lämpökumppanit Oy. Arvontaan voi osallistua täyttämällä Lämpökumppaneiden verkkosivuilta löytyvän arvontalomakkeen osallistumisaikana. Arvonta suoritetaan arvontalomakkeen kautta osallistuneiden kesken.

Arvonnassa arvotaan Toshiba Seyia 10 -ilmalämpöpumppu (viilentävä) sisältäen laitteen asennuksen. Arvonnan arvo on 1 400 € sisältäen asennuksen.

Arvontaan voi osallistua 14.6.-31.7.2023 välisenä aikana. Kilpailuajan päättymisen jälkeen saapuneita osallistumisia ei huomioida. Arvonta suoritetaan 1.8.2023. Voittajia arvotaan yhteensä yksi (1) kappale. Arvontaan ei voi osallistua taloyhtiöt tai yritykset.

Voiton osuessa kohdallesi, hyväksyt nimesi, kuvasi sekä haastattelusi käytön Lämpökumppaneiden verkkosivuilla sekä markkinoinnissa.

Arvontaan osallistuja suostuu siihen, että arvonnan järjestäjä voi ottaa yhteyttä arvontaan osallistuneeseen markkinointitarkoituksissa. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

Osallistu Lämpökummanit Oy:n ilmalämpöpumppu-arvontaan!